4 unika gånger Volkswagen var mycket imponerande på banan

Volkswagen kan ha graciöst avvikit från motorsport, men det är inte som att alla fans av märket har bugat sig med dem. Det finns många människor som fortfarande är entusiastiska över och fascinerade av konceptet med Volkswagens som används för att tävla, oavsett om det är på dragbandet, i rallyn eller runt olika internationella racerbanor. Nu tänker den genomsnittlige racerbilsföraren uppenbarligen inte på “var finns en Volkswagen-återförsäljare nära mig?” medan de är ute på kursen eftersom de redan har en. Men den genomsnittliga personen som tittar på loppet och är imponerad av några av de bedrifter som utförs på banan tänker förmodligen på en Volkswagen-återförsäljare i närheten eftersom fordonen ser så jäkla imponerande ut ute på banan.

Jag är säker på att vissa människor till och med är lite nostalgiska över biltillverkarens försök att vara det snabbaste märket på blocket inom sina respektive racingsegment. Trots att Volkswagen drar sig ur motorsporten för att fokusera på sina elfordonsinsatser, handlar det här stycket inte bara om ännu en lista över de igenkännliga eller populära Volkswagen-fordonen som du ser varje dag på gatorna. Istället ville vi fira när den tyska biltillverkaren tyckte att det var klokt att testa sin tekniska förmåga mot de bästa i världen. Så med det sagt tyckte vi att det var en trevlig gest att minnas några av de snygga bedrifterna Volkswagen har gjort inom bilracingvärlden. Om vi ​​har missat något får du definitivt meddela oss.

Golf GTI MK3 Twin-VR6 Turbo vs världen

När du inte kan slå konkurrenterna med en motor, varför inte prova två? Golf GTI MK3 med dubbla turboladdade VR6-motorer är ett riktigt underverk. Med dubbla ECU:er, dubbla avgaser, dubbel kylning och dubbla drivlinor, är denna Golf dubbel racermaskin på ett enda chassi. Golf MK3:s ägare, Bruce Morehouse, håller alla uppdaterade om detta monstruösa husdjursprojekt, som du kan följa på hans Instagram-sida. Vissa entusiaster har kärleksfullt hänvisat till Golf MK3 som ett bi-moto-monster, och det är vettigt med tanke på att den har två motorer fram och bak och inget utrymme för en bagageutrymme, vilket i huvudsak gör den till en V12 Volkswagen.

Inställningen är att Bruce har varje motor kopplad till en axel, så det är både en fram- och bakhjulsdrift (när den slås på och körs tillsammans, blir den en fyrhjulsdrift). Denna mini-monster Golf har sekventiell dubbelväxling, med en växellåda för varje växellåda. Bruce försöker synkronisera gasspjällskropparna för att växla för varje motor vid exakt samma tidpunkt. Oberoende av fram och bak kan generera över 720 hästkrafter vardera, och tillsammans kan de producera nära 1 500 hästkrafter.

Golf MK3:s dubbla drivlina gör den till ett riktigt freak på banan att brottas med. Det är ett unikt setup som presterar riktigt bra mot alla slags tävlingar, tar emot alla som kommer och kan toppa i nästan 200 miles per timme4. Golf MK3 har satt sina spår som en av de mest kraftfulla Volkswagen Golfs som finns, och det faktum att det är en tvåmotorig subcompact gör den bara mycket mer imponerande.

Polo R WRC Rallybil tar Monte Carlo 2014

Sébastien Ogier körde som om hans liv berodde på det under Monte Carlo-rallyt 2014 i Frankrike över 15 olika etapper, som sträckte sig över nästan 240 mil väg tillbaka i januari 2014. Ogier pressade Volkswagen Polo R till dess gränser och traskade genom förrädiska slingrande vägar fyllda med is, slask, snö, smuts och lera. Med hjälp av Julien Ingrassia som sin andrapilot, tuffade Ogier det genom varje etapp för att knappt klara av snabbare tider över sina konkurrenter och så småningom samla ihop tillräckligt med mästerskapspoäng för att ta hem vinsten.

Han gjorde de snabbaste tiderna över sex andra etapper och hade sammantaget de snabbaste tiderna över hela tävlingen, vilket säkrade honom en vinst i de viktigaste WRC-ställningarna och placerade Volkswagen i toppen av högen. Detta var allt tack vare finjusteringen av Polo R, som innehöll en turboladdad 1,6-liter som kunde producera 315 hästkrafter vid 314 pund-fots vridmoment. Det är en av de snyggaste rallybilarna som någonsin tävlat. Det är inte konstigt att det fick lika många vinster som det gjorde med Ogier bakom ratten.

Trots att tillverkaren drar sig ur motorsporten, är historien som racers som Ogier åstadkommit inom sporten fortfarande synlig för hela världen att se, inklusive bilder ombord av hans mycket farliga och imponerande Monte Carlo-lopp. Det som gjorde det så imponerande var de växlande väder- och vägförhållandena som krävde Ogier att anpassa sig i farten samtidigt som den bibehöll en orörd hastighet under processen. Om det låter för bra för att vara sant, kan du se detta köra själv eftersom det har arkiverats med tillstånd av FIA World Rally Championship6.

Volkron “The Beast” Drag Racing Beetle

Dragrace? En skalbagge? Det verkar inte som två saker som borde sägas tillsammans i samma mening, och ändå “förde den här lilla besten mer än förtjänade sina ränder på dragremsan.” Volkron “The Beast” är namnet på en helt lurad Volkswagen Beetle som lyckades lägga uppnågra imponerande tider på Salinas Speedway vid Festival Import de las Americas 2019-evenemanget, som ägde rum i Puerto Rico.

Volkron sticker ut bland sina kamrater, inte bara på grund av dess ojämförliga hörbara utsignal för att vara en skalbagge utan på grund av dess lika djuriska liv. Volkron har en väldigt skrämmande skepnad, med en muskelbunden maskot som går ut från sidan av C-pelaren som någon sorts 1990-talsdjur-med-attityd-maskot. Den passar utseendet och prestandan hos den utlurade skalbaggen. Det ser i princip ut som smeknamnet det har fått.

När det gäller prestanda lyckades Volkron sänka sig från startlinjen till mållinjen på imponerande 7,18 sekunder i nästan 190 miles per timme i dragracet på kvartsmilen. Denna förstärkta Beetle kör en frontmotor, luftkyld drivlina, motsatsen till den vanliga bakmotorinställningen som vanligtvis finns i de flesta gamla skalbaggar. Anpassat smidda insug, en massiv turboladdare och en platt 4-cylindrig installation driver denna okonventionella dragband prowler. Det verkliga tricket här är att det körs på den klassiska Volkswagen-plattformen, ungefär som Herbie “The Lovebug”, bara Volkron är långt ifrån att visa någon kärlek på gatan eller i ett lopp. Faktum är att den, med sin tid, sin bullriga effekt och enorma hästkrafter, verkligen lever upp till sin moniker av att vara ett “Odjur”.

Volkswagen Touareg 3 vid 2011 års Dakar Rally

2011 års Dakar-rally pågick i två hela veckor, vilket satte förare genom några ansträngande terrängförhållanden för att slåss om mästerskapsplatsen. När etapp 9 hade dök upp var evenemanget redan igång en vecka; spänningarna var höga och förare kände av brännskadan. Två av några av de bästa förarna i världen tävlade om topplaceringarna i 2011 års Dakar Rally-lopp och fann sig själva gå mot varandra under etapp 9 av 13-etappstävlingen, som ägde rum över den argentinska och chilenska gränsen.

Speciellt evenemangsfavoriten Carlos Sainz och andrapiloten Lucas Cruz tog några imponerande vinster över var och en av etapperna. Men varje vinst utmanades av andra Volkswagen-lagkamrater, Nasser Al-Attiyah och hans andrapilot Timo Gottschalk. De två Volkswagen-teamen bytte konsekvent vinster över varje etapp, med Sainz vanligtvis före. Al-Attiyah hade alla avsikter att vinna rallyt och ta hem en seger både för sig själv och för Volkswagen. De dubbla Volkswagen-förarna var inställda på att duellera i en oförglömlig uppgörelse för tiderna.

Tillsammans i Race Touareg 3 – den populära crossover-SUV:n blev biffig terrängmaskin – kom duon på att springa nästan hals mot hals, på väg mot slutet av etappen. I själva verket var det inte bara hals-mot-hals-racing; det var en fram-och-tillbaka kamp av handelspositioner hela vägen upp till mållinjen i den delen av loppet. De gjorde allt annat än att byta färg, eftersom Touareg 3 – inredd i en 2,5-liters dieseldriven dubbelturbo, som körde 5-cylindrar på över 300 hästkrafter – sparkade upp sand och kastade tyngdkraften till vinden när varje fordon hoppade över. högar och tog sig till himlen och sprang hänsynslöst mot segern.

Detta var en riktigt unik uppgörelse eftersom varken Al-Attiyah eller Sainz var villiga att ge upp en tum för att göra de bästa tiderna i sina respektive Touareg. Sainz tog så småningom etappvinsten, men vinsten fick Al-Attiyah att tävla ännu hårdare under resten av rallyt, vilket markerade stillestånd i varje efterföljande etapp och så småningom gjorde mästerskapssegern i en Volkswagen för första och sista gången i karriären . Även om Touareg kan ha gått i pension från officiella rallyracing, när du ser uppgörelser som den mellan Sainz och Al-Attiyah, är det lätt att få den känslan som om du vill hitta en Volkswagen-återförsäljare nära dig för att hoppa i förarsätet, hitta en kompis som kan vara co-pilot och vandra genom öknen som ett par rallyproffs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *