Chevy: Perfekt för montering av dumper?

De krav och förväntningar som ställs på en dumper är minst sagt extrema. Oavsett om det transporteras sand eller grus, salt för vägunderhåll eller används av landskapsarkitekter och entreprenörer är sådana lastbilar ryggraden i vår förmåga att få stora jobb gjorda. Dragning är bara en bit i det pusslet. Överväganden om nyttolast måste balanseras med övergripande prestanda och oförutsägbarheten (vinklar och lastförskjutning) i verklig användning. Du behöver med andra ord veta vad du behöver vad gäller specifikationer för att få jobbet gjort korrekt, effektivt och säkert.

För dem som behöver ett så kapabelt fordon erbjuder Chevy Dump Trucks den nödvändiga mångsidigheten, både vad gäller prestanda och lämplighet för montering. Faktum är att Silverado 3500HD (erkänd som “Most Awarded Pick-up in America”) i sin variant av chassihytt är en perfekt plattform för en dumpningsutrustning. Oavsett om du letar efter en mer barbent arbetslastbil eller något som behöver fungera som en mobil arbetsyta, har Silverado dig täckt med sina WT- och LT-lister.

Prissättning, drivlina och prestanda

Om du väljer den vanliga hytten kan du välja mellan den vanliga och utökade hjulbasen (med endast den förra tillgängliga i Crew Cab-konfigurationen). 3500HD, som finns tillgänglig i både två- och fyrhjulsdrivna drivlinor, kostar från $33 630 MSRP (2WD WT) till $39 985 MSRP (4WD LT). Detta inkluderar naturligtvis inte klädseln, men vi kommer till det senare.

3500HD erbjuder två alternativ när det gäller tillgängliga drivlinor: den första är en Vortex 6,0-liters Variable Valve Timing V8 SFI som tjänar 360 hästkrafter och 380 lb-ft vridmoment. Den andra, en Duramax 6,6-liters Diesel V8 parad med en Allison 1000 sexväxlad växellåda, spränger ut 445 hk och häpnadsväckande 910 lb-ft. Med en 7312 Max nyttolast kan du förvänta dig att de bästa nyttolasttalen kommer från den 6,0-liters gasdrivna V8:an i 4×2-konfigurationen, medan de bästa dragsiffrorna kommer från en 4×4 vanlig hytt. Den senare, korrekt utrustad , kan bogsera upp till 23 300 LBS.

Dessa siffror är främst baserade på 2017 års modell, vilket är viktigt eftersom det markerar introduktionen av den nya Diesel V8, samt ett proprietärt luftintagssystem som åtföljer den. Med massivt vridmoment och säker kraft bör dieselalternativet vara ett toppval för alla på marknaden för en Chevy Dump Truck.

Körning

I en diskussion om körning och hantering är det viktigt att notera att vi tittar på hur 3500HD presterar innan den monteras, vilket gynnar dieseldrivlinan. Med tanke på vad den har under huven, erbjuder Silverado imponerande acceleration och sprintar från noll till 60 mph på 7,7 sekunder utanför linjen. Med mjuka växlingar är Silverado 3500HD en fantastisk representation av en tung lastbil gjord på rätt sätt.

Som förväntat är den viktade styrningen märkbar, men den digitala styrhjälpfunktionen (tillval) kan hjälpa till att förbättra manövrerbarheten. Räkna med att arbeta med ratten, men 3500HD är förvånansvärt pigg på svängen och erbjuder snabb respons och väldigt lite kroppsrullning.

Säker bromsning avslutar Silverados imponerande lista med funktioner som ger den en stark känsla av körbarhet. Jämförbar med den för alla konkurrenter när det gäller panikstopp, den utmärker sig faktiskt när det gäller vardagliga bromsscenarier.

Dumpa kroppar

Om du skulle bestämma dig för att en Silverado 3500 HD är rätt lastbil för jobbet, finns det ett brett utbud av Dump Body-stilar som är tillgängliga för att montera en 3500 HD Silverado-chassihytt. Det finns också ett brett utbud av leverantörer, dedikerade till att skapa kvalitetsprodukter.

Oavsett om du vill tillgodose lätta eller tunga krav, finns det en kroppsstil som passar dina behov. Från lätta konstruktioner med bak- och/eller sidodumpningsfunktioner, till medium och tunga erbjudanden, som Contractor- eller Titan Dump-karosser. Inom deras område kan en Landscape Body vara idealisk för greenkeepers, plantskolor och utomhusentreprenörer, vare sig det är en förstärkt uni-body design eller en mångsidig stake rack lastkropp.

Dumpkroppstillbehör som kolrännor och spridarförkläden kan också vara värdefulla överväganden när du skräddarsyr din upfit dumper. Rätt val av karosser och tillbehör hjälper till att säkerställa att du kan få jobbet gjort rätt.

Know The Job

Den viktigaste delen av att bestämma den bästa passformen för dumpkroppen är att förstå exakt hur du tänker använda den.

Till exempel:

Vilka är dina begränsningar när det gäller längd och åkhöjd?
Vilka typer av laster kommer du att arbeta med, vad gäller storlek, vikt och konsistens?
Är du intresserad av höghållfast stål, rostfritt stål eller aluminiumkonstruktion?
Kommer bakdumpning att räcka, eller behöver du också sidodumpningsfunktioner?

Att ställa dessa frågor hjälper dig självklart att välja rätt kroppsstil, viktklass, material, dimensioner och funktioner. Men det hjälper dig också att avgöra om Silverado 3500HD är rätt passform för dina behov. För mer tunga behov kan du välja en låg-hytt-forward design (eller för ett, ännu mer, kraftigare alternativ).

Det handlar verkligen om att välja rätt passform för det avsedda jobbet. Om du är en oberoende operatör eller entreprenör kan du jobbet bättre än någon annan. Om du funderar på att utrusta ett eller flera fordon som en del av en flotta, finns det ett antal steg du kan vidta för att förbättra anpassningsprocessen.

Hjälpsamma ledtrådar

Prata först med förarna och förarna som kommer att använda lastbilen dagligen. Detta kommer att bidra till att säkerställa att fordonet har de funktioner som de behöver för att få jobbet gjort, och kan göra att du kan njuta av vissa besparingar genom att inte inkludera mer än vad som behövs.

Om du monterar ett antal fordon, förstå vad som kan (och vad som inte får) standardiseras över dem. Även om specificitet kan skapa en bättre produkt, bör den inte vara överdriven eftersom det kommer att överkomplicera processen.

Ledtid kan vara en faktor för alla kläder, än mindre på flera fordon. Av denna anledning är planering viktig för att säkerställa att processen löper smidigt. Oavsett om du tittar på Silverado, eller ett annat märke och modell, vare sig du tittar på en dumper eller en annan kroppsstil, se till att du vet vad du vill ha, planera därefter, och din nya lastbil kan vara på väg förr snarare än senare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *