Mazda-Toyota-partnerskap för att göra Alabama till fjärde största biltillverkningsstat

Även om orkanen Harvey kan ha orsakat en nedgång i bilförsäljningen här i USA, satsar Mazda och Toyota stort under 2018. En monteringsfabrik för 1,6 miljarder dollar är planerad att byggas nära Huntsville, Alabama, som när den är i full drift 2021, kommer att producera upp till 300 000 fordon per år. Vissa kommentatorer har dock uttryckt oro över flytten, på grund av en möjlig brist på arbetskraft i Alabama samt den senaste tidens långsamma bilförsäljning. Men det finns mer metod än galenskap i den här affären.

 

Mazdas plan

Medan bilföretag har sålt färre bilar från Albany, New York till Anaheim, Kalifornien, har crossover-fordon sett en betydande ökning av försäljningen från 2016-2017. Med denna nya fabrik hoppas Mazda kunna öka produktionen av deras 2018 CX-3 för att tilltala den amerikanska marknaden. Mazdas traditionella utbud, nämligen lätta sportbilar och sedaner, minskar båda när det gäller försäljning. Så leveransinsprutningen för Mazdas 2018 CX-3 kommer med största sannolikhet att ge utdelning när fabriken äntligen öppnar.

Oron för överkapacitet har också väckts, även om Mazdas chefer är optimistiska att de kommer att kunna öka försäljningen med 50 000 fordon per år. Fabrikens kapacitet kommer att delas på mitten mellan Mazdas 2018 CX-3 och Toyotas 2018 Corolla. Oavsett vilket innebär en ökad produktionskapacitet under en period av nedgång vissa risker. Trots Mazdas försäljningsminskning på tre procent från 2016 till 2017, gör företagets förhoppningar om ökad försäljning, särskilt av 2018 års CX-3, den lokala fabriken viktig när det gäller att ta sig igenom crossover-marknaden. Men om efterfrågan på fordonet inte uppfyller förväntningarna kan fabriken visa sig vara ett kostsamt misstag för Mazda.

 

Lokal påverkan

Huruvida fabriken i Alabama kommer att vara en välsignelse eller en börda för Mazdas resultat återstår att se, men statliga tjänstemän och medborgare är optimistiska om den förväntade inverkan anläggningen kommer att ha på den lokala ekonomin. Uppskattningsvis 4000 jobb kommer att behöva tillsättas för att anläggningen ska vara i drift, bara cirka fyra procent av Albany, New Yorks totala befolkning. Detta nummer bör tjäna till att understryka hur stort företag denna nya anläggning kommer att bli, och delstaten Alabama kommer att vara avgörande för att upprätthålla den infrastruktur som behövs för att anläggningen ska bli en framgång.

Limestone County Commissioner, Mark Yarbrough, berättade för det lokala CBS affiliate WHNT News att anläggningen kommer att ge 200 miljoner dollar till den lokala ekonomin. Med en arbetslöshet på 3,2 procent i länet, en av de lägsta i delstaten, skulle Mazda-Toyota-fabriken möjligen kämpa för att hitta den arbetskraft som behövs för anläggningen. Men Alabamas handelssekreterare, Greg Canfield, sa att brist på arbetskraft är det minsta av statens bekymmer, och erkände att det finns planer på att hålla anläggningen i drift.

När den är färdig kommer Mazdas nya 2018 CX-3-fabrik att göra Alabama till den fjärde största staten när det gäller biltillverkning. Effekten av detta kan inte underskattas; Mazda-Toyotas flytt till Alabama kommer att stärka det sistnämnda företagets inverkan på den amerikanska marknaden, hjälpa det förra att upprätthålla utbudet av ett av de mest sålda fordonen över hela världen, samt stärka den lokala ekonomin.

Upprätthålla momentum

Sedan partnerskapet mellan Mazda och Toyota slutfördes i slutet av 2017 har de två företagens fokus varit, som Toyotas ordförande Akio Toyoda sa: “Ett partnerskap där de som brinner för bilar kommer att arbeta tillsammans för att göra allt bättre bilar.

En viktig aspekt av partnerskapet, förutom den ökade kapaciteten som möjliggörs av den nya Huntsville-fabriken, är också en ökning av utvecklingen av elfordon, inklusive självkörande bilar. Mazdas partnerskap med det större företaget Toyota kommer att vara användbart för att kompensera kostnaderna för dyr ny teknik. Dessutom förväntas Mazdas förändring av försäljningsfilosofi och varumärkesidentitet 2016, som såg att företaget fokuserade mer på kundnöjdhet och fordonskvalitet, hjälpa till att lindra kritiken mot Toyota för att tillverka mer varubilar.

En marknad i förändring

Ökad utveckling på el- och självkörande bilmarknaden har varit en influencer även för de två företagen. Med teknikjättar som Apple och Google som försöker sina händer på bilmarknaden, gör mindre biltillverkare som Mazda, som kan lägga till den expertis IT-företag saknar i sina växande bilavdelningar, intressanta förvärv för företag som vill ta marknadsandelar från traditionella bilar. företag.

Som sådan har Toyota sträckt ut sin hand till mindre företag som Subaru Corp och Suzuki Motor Corp för att kompensera för det oundvikliga intrånget av nya konkurrenter. Genom att slå sig samman och försöka tilltala nuvarande bilkonsumenter med ovannämnda 2018 Mazda CX-3, har Toyota och Mazda positionerat sig på en fast grund förden oundvikliga framtiden. Även om bara tiden kommer att utvisa om Mazda kommer att kunna öka försäljningen tillräckligt för att kompensera för den kostsamma nya anläggningen, har det verkligen väckt intresset hos finansanalytiker. Nu behöver Mazda och Toyota bara framkalla samma entusiasm bland genomsnittliga konsumenter på platser som Albany, New York.

 

Slutsats

För nu har den första tanken på Mazda och Toyotas nya partnerskap varit positiv, och analytiker på Citi rapporterar att den ökade produktionen av 2018 års Mazda CX-3 är ett rationellt drag för båda företagen. Liksom det gemensamma ägandet av den nya fabriken, vilket innebär att båda företagen kan förvänta sig mindre risk inför minskad bilförsäljning genom att axla bördan tillsammans. Genom att bygga denna fabrik på hemmaplan kommer båda företagen, men framför allt Mazda, att ha lättare att distribuera fordonen bland lokala återförsäljare och hjälpa till att stimulera den amerikanska ekonomin som helhet. Om efterfrågan på crossover-fordon fortsätter att öka och Alabama kan attrahera den nödvändiga arbetskraften, ser detta drag av Mazda och Toyota ut att vara en kalkylerad risk med stora fördelar för alla inblandade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *