Ser framåt mot 2021 års BMW i4

Även om BMW fortfarande är ganska tystlåten om den kommande i4 som de arbetar med, har vissa detaljer glidit ut bakom deras väggar. Vi har fått några retande glimtar av hur det kommer att se ut, och några specifikationer som har släppts. Utöver det finns det många gissningar som svävar där ute om vad BMW i4 kommer att erbjuda när den rullar ut nästa år, och jag tänkte att jag skulle vara med på det roliga och spekulera iväg. Normalt skulle jag spendera min tid på att titta på begagnade bilar till salu eller andra alternativ inom min budget, men idag lever jag farligt!

Så låt oss kolla in den kommande 2021 BMW i4 och se vad den kommer att erbjuda. Tänk på att det kommer att finnas några bästa gissningar här baserat på tillgänglig information som absolut kan visa sig missa målet eller vara annorlunda än vad vi ser nästa år. I allmänhet använder jag dock ganska pålitlig information, och jag kommer inte att göra några vilda påståenden (nej, i4 kommer inte att ha en Mr. Fusion-strömkälla, vi väntar fortfarande på den).

2021 BMW i4 – Grunderna

Låt oss börja med vad vi har att göra med här: 2021 års BMW i4 kommer att vara en helelektrisk fyradörrars sedan som är planerad att släppas någon gång under det kommande året. Även om det inte är den första elbilen från BMW, tittar många på i4 ​​för att få en smak av vad som komma skall, snarare än vad vi redan har sett. BMW har satt som mål att ha minst 12 helelektriska modeller till försäljning senast 2025 – så klockan tickar för att de ska nå dit. i4 ser ut att vara det första betydande steget för att se detta komma samman, vilket är anledningen till att många människor är ivriga att se vad den har att erbjuda.

Med i4 verkar BMW gå rakt mot Tesla och Audi och erbjuda en betydande konkurrent till Model 3 och e-Tron GT från dessa tillverkare. Det ska bli intressant att se hur den här typen av EV-lyxbilar konkurrerar och vad det gör för marknaden i allmänhet. När elbilar blir mer överkomliga och idén om en helelektrisk framtid för varje förare blir mer realistisk, kommer trickle-down-effekten från lyxbilarna på toppen utan tvekan att vara rolig att se.

2021 BMW i4 – Motorn

En beige 2021 BMW i4 kör förbi en klippvägg med solen som går ner bakom sig.
Som elbil kommer 2021 års BMW i4:s motor att bli föremål för granskning och sätta scenen för vad denna bil har att erbjuda. Även om BMW inte har avslöjat varje detalj om vad i4 kommer att packa när den kommer ut, har vi faktiskt en ganska bra bild av dess motor. En elmotor kommer att generera 530 hk för en mycket kraftfull och lyhörd åktur med ett batteripaket som kommer att erbjuda en fantastisk helhetsupplevelse.

Ordet som går runt är att den nuvarande uppskattningen säger att i4 kommer att kunna gå mer än 370 miles på en full laddning. Den stora förbehållet med det är dock att denna uppskattning och information kommer från europeiska tester, som vanligtvis är mycket mer generösa än våra EPA-tester och beräkningar vi får här i USA. Med andra ord: förvänta dig inte att se “370 mils räckvidd” annonseras här – men det kommer säkert att vara större än 300 mil; vi får vänta och se hur mycket större.

Vi vet att batteripaketet i 2021 BMW i4 kommer att vara mycket kraftfullt och snabbt att ladda, med en 80 % uppladdning möjlig på bara 35 minuter. En snabb 6 minuters laddning vid rätt kraftstation ger dig mer än 60 miles räckvidd. Med andra ord: det här är en elbil byggd för praktiskt bruk, som du kommer att kunna använda för långa resor och att ta dig över staden lika lätt. BMW har sagt att det kan gå från 0-60 mph på 4,0 sekunder – men vissa tycker att det är konservativt. Den faktiska accelerationen från 530 hk-motorn borde vara ännu snabbare än så, och i4 har en toppfart norr om 120 mph.

2021 BMW i4 – Interiöregenskaper

Detaljer om 2021 års BMW i4:s interiör är frustrerande knappa – detta är en av aspekterna av den kommande bilen som BMW har kunnat hålla väl under wrap. Du kan ganska säkert satsa på att den har en mängd avancerade funktioner tillgängliga för att kunna konkurrera med de andra lyxiga elbilarna som finns tillgängliga. Förvänta dig en rymlig interiör eftersom det är en sedan, med läder och högkvalitativa material som används för att skapa en lyxig och bekväm upplevelse.

Du kan också förvänta dig den bästa tekniken BMW kan tänkas packa in i den. Det betyder en stor infotainmentskärm, troligen en digital förardisplay och liknande funktioner. Ett otroligt ljudsystem är ganska mycket en garanti, och det kommer förmodligen att finnas några överraskningar där för att hålla sina konkurrenter på tårna.

2021 BMW i4 – Utsidan

Förutom konceptkonst har några spionbilder och några officiella bilder släppts, men alla är begränsade. Bilderna vi har sett innehåller en del kamouflering, så vi har inte ens fått en fullständig, obegränsad vy av BMW i4 i det vilda. I allmänhet har den ingen galen design eller bisarra detaljer, även om det vi har sett har några “futuristiska” inslag för good mått. Jag förväntar mig att den kommer att göra ett uttalande och att ingen kommer att blanda ihop den med någon annan bil på vägen – men förvänta dig inte en sedanversion av Cybertrucken.

2021 BMW i4 – Säkerhetsalternativ

Det är ett säkert kort att i4 också kommer att ha en fantastisk uppsättning standard- och tillgängliga säkerhetsfunktioner. Saker som kollisionsvarning framåt, ett system för upptäckt av döda vinkeln och parkeringshjälp fram och bak är ganska troliga. Jag skulle också förvänta mig fotgängarvarningsteknik, körfältsassistans och liknande aktiva säkerhetsfunktioner.

Det stora frågetecknet är om BMW kommer att packa in något för att konkurrera med den autonoma körteknik som Tesla är så välkänd för. Jag tror att det kan gå åt båda hållen och beror på om BMW har något pålitligt i fickan för det eller inte. Om autonom eller semi-autonom körning inte finns i i4 vid release, är det ett säkert kort att den kommer i en framtida version.

2021 BMW i4 – Release och pris

På tal om lanseringen av BMW i4 – när kan vi förvänta oss det? Än så länge vet vi bara att det är planerat till en release 2021, så du kan börja spara nu. Exakt när vi kommer att se den nästa år är okänt, men jag har för mig att det kommer att bli en sen release till hösten eller i slutet av sommaren. Inget pris har getts för i4, även om alla förutspår att den kommer att börja någonstans runt $50k. Det verkar vara en ganska säker uppskattning, även om jag antar att det kommer att finnas några alternativ och tillgängliga funktioner som snabbt pressar upp priset ännu högre.

2021 BMW i4 ser bra ut än så länge. Även om den här nyare modellen inte är i din prisklass kan det vara kul att titta och se vad som finns i butik. Men om du är på marknaden för begagnade bilar till salu på grund av din budget, kanske du vill titta på en 2015 BMW X4 eller en 2016 BMW 5-serie. Och så småningom kommer begagnade i4-modeller att finnas tillgängliga; bara vänta på dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *