Silverado EV: Another Competitor Enters the Ring

Bilindustrin satsar stort på elbilar just nu. Det verkar som att du inte kan svänga en laddningskabel utan att köra en annan EV-start eller ta en bil utan att höra en annan traditionell tillverkare meddela att den fasar ut förbränningsmotorer. Men även om Tesla verkligen har bevisat att elbilar är mer än lönsamma för lyxsedaner och små stadsjeepar, återstår det att se om elmotorer faktiskt kan ersätta gas och diesel när det kommer till större fordon – men det betyder inte att det finns någon brist på företag som är redo att prova. Chevy är den senaste som kastar sin hatt i ringen och avslöjar den helt nya Silverado EV, som trots namnet inte delar en enda del med Silverado eller ens ser så mycket ut som den populära gas- och diesellastbilen.

GM har utnämnt sig själv som ledaren inom elbilsbranschen, och till och med fått president Biden att gratulera företaget till ledarskapet i att elektrifiera den amerikanska bilindustrin. Men bakom det stora snacket har GM inte mycket att visa för sina ansträngningar. Medan Tesla slår produktionsrekord till vänster och höger, Ford tar marknaden med storm med Mustang Mach-E, och andra märken gör sig redo att hoppa in på marknaden, är GM behäftad med elbilsproblem. Dess Bolt EV och Bolt EUV drabbades av en av de största återkallelserna i nyare historia för spontana batteribränder, och nästa generations Ultium-plattform har drabbats av förseningar, vilket resulterat i att bara en enda Hummer EV rullade ut från den nya Factory Zero i alla 2021. Kort sagt, GM behöver desperat några goda nyheter, och Silverado EV är designad för att vara precis det.

En blå 2024 Chevy Silverado EV visas från hög vinkel köra genom en bäck.

Lastbilen, omarbetad

Den nya Silverado EV är byggd på samma Ultium-plattform som Hummer EV och har mer än en övergående familjelikhet med den sexsiffriga superlastbilen. Silverado EV är dock inte designad för att vara en exklusiv terrängbil som köps för att göra ett uttalande. Den är tänkt att komplettera, och kanske till och med ersätta, det bästsäljande Silverado. Att vara en prisvärd lastbil som kan få jobbet gjort och ta familjen på semester. Denna skillnad i fokus visar sig både i Silverado EV:s större praktiska funktion och i dess lägre prislapp (som påstås vara bara 39 900 $ för bas-WT – även om den prisvärda trimningen kommer “efter att produktionen har ökat”).

Men till skillnad från Ford, som helt enkelt stoppade in ett batteripaket och några elmotorer i ett F-150-chassi och kallade det en dag, är Silverado EV en dedikerad elektrisk lastbil som lutar mer mot lyx än robusthet. Standardhytten för besättningen, panoramasoltaket, 24-tumshjulen och unibody-designen talar för det. Under huden hittar du oberoende fram- och bakfjädring i kombination med justerbara luftfjädrar för en jämn såväl som tyst körning. Inne i kabinen kommer du att mötas av en enorm 17-tums pekskärm parad med en 11-tums förardisplay. Totalt sett används lastbilar som familjefordon och pendlare mer än som arbetshästar, och Silverado EV kan vara det ultimata uttrycket för den trenden, så om du letar efter komfort, förvänta dig att bli imponerad.

Förare som söker ett arbetsfordon kommer dock inte att bli alltför besvikna. WT-beklädnaden har en insida av tyg och gummi som är lätt att rengöra, en förminskad 11-tums pekskärm och en mängd olika arbetsförberedda funktioner. Silverado EV drivs av ett massivt 200 kWh-batteripaket (F-150 Lightning Extended Range använder ett 131 kWh-paket för jämförelse) och ett par elmotorer som genererar upp till 660 hästkrafter och 780 lb-ft vridmoment. All den kraften gör att den kan dra upp till 10 000 lbs, och Chevy lovar att en kraftig version med imponerande 20 000 lbs bogserbetyg är på gång. Det tunga batteripaketet skär in i nyttolasten, så förvänta dig inte att dra mer än 1 300 pund med denna lastbil (och förvänta dig en GVWR i intervallet 10 000 pund). En närbild visar gallret och märket på en blå 2024 Chevy Silverado EV.

Chevy ökar – men räcker det?

Silverado EV är planerad att lanseras för 2024 års modell, så det kommer att bli lite av en väntan innan du kan provköra denna elektriska pickup för dig själv. Sammantaget ser specifikationerna konkurrenskraftiga ut med modeller som Ford F-150 Lighting och Rivian R1T, och vi kan förvänta oss att Silverado EV kommer att sälja bra bara för fluga-märket. Två år är dock en lång tid i elbilsvärlden, och det förutsätter att GM lyckas hålla sig till sin tidslinje. Ford och Rivian kommer att ha en chans att vända marknaden innan Silverado EV ens börjar dyka upp hos återförsäljare, och Tesla Cybertruck med sina dramatiskt bättre specifikationer förblir elefanten i rummet (även om Tesla har lika många problem att hålla sig till tidslinjer som GM har ). Lägg till möjligheten att andra elektriska lastbilar lanseras snart, och Silverado EV kan bli för lite för sent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *