Tesla on Fire (bokstavligen), American Made Index & Electrified Porsche.

Annnnd vi är tillbaka. AutoInfluence med alla dina aktuella automatiska nyhetsrubriker för veckan den 28 juni. Och slutligen. Vilken vecka det var! Vi har rykten om en ikonisk muskelbils pensionering, FCA-byten, Teslas brandbekämpning, resultaten av årets American Made Index, Porsche-elektrifiering och ryktet om en modells död som – uppenbarligen – var mycket överdrivet. Och för våra europeiska lyssnare har vi några stora nyheter från Ford på bara några sekunder, men först…

Vadställe

Ford tillkännagav tillgången till det helt nya Tremor Off-Road-paketet för 2020 Super-Duty, tillgängligt på F-250 och F-350 pickuper utrustade med antingen den helt nya 7,3-liters V8 eller tredje generationens 6,7-liters Powerstroke diesel drivlina. Fokuserat på att leverera skicklighet i terräng, enastående drag- och nyttolastkapacitet, har Tremor-paketet Trail Control-körlägen inklusive ett speciellt “Rock Crawl”-läge, en uppgraderad fjädring med massiva 1,7-tums kolvdämpare med dubbla rör, 35-tums maximal dragkraft Goodyear Wrangler Duratrac terrängdäck, terrängkörningsbrädor och förstärker lastbilen med klassens bästa vattenvadning på 33 tum. Om du är intresserad av en närmare titt kan du kolla in Tremor-videoteasern i denna podcast på AutoInfluence.com.

Men den största nyheten för Ford den här veckan kom när biltillverkaren tillkännagav sin avsikt att lansera en helt ny europeisk affärsmodell. Färdkartan är fokuserad på hållbar lönsamhet och bygger på (i) tre kundfokuserade affärsgrupper för kommersiella fordon, passagerarfordon och import (ii) skapandet av minst tre nya namnskyltar under de kommande fem åren (iii) förbättrad CO2-prestanda ledde genom aggressiva förändringar som ska göras fram till 2021, och (iv) brett baserade effektivitetsförbättringsåtgärder. Den sistnämnda är en strategi med flera nivåer som inkluderar stängning av sex europeiska fabriker, minskning av det europeiska fotavtrycket till arton anläggningar, nedläggning av flera namnskyltar och eliminering av 12 000 tjänster inklusive en 20-procentig minskning av ledningen. Genomförandet av strategin, som träder i kraft den 1 juli, som sammanfattats av Stuart Rowley, president för Ford Europe, gör det möjligt för dem att “investera och växa [Fords] ledande kommersiella fordonsverksamhet och förse kunder med mer elektrifierade fordon, stadsjeepar, spännande prestandaderivat och ikoniska importerade modeller”. Rowley tar itu med konsekvenserna av nedläggningar och positionseffektivisering och förklarar att “separering av anställda och stängning av fabriker är de svåraste besluten [Ford] fattar, och som ett erkännande av effekten på familjer och samhällen, samhällen, [Ford är ] ger stöd för att underlätta påverkan. [Ford är] tacksam för de pågående samråden med företagsråd, fackliga partners och förtroendevalda. Tillsammans går de framåt och fokuserar på att bygga en långsiktigt hållbar framtid för vår verksamhet i Europa”.

Och i en perifer berättelse levererar den brittiska elbilstillverkaren Charge en måste-ha-gåva till alla (eller åtminstone 499) ponnybilsentusiaster med $400 tusen som bränner ett hål i fickan. Det stämmer, efter år av att reta den, serverar Charge äntligen sin elbilsversion av den klassiska 1967 års Mustang, med hjälp av en officiellt licensierad eftermarknadskropp. Drivs av ett 64-kilowatt-timmars batteri, bråkar Mustangen 469 hästar samtidigt som den levererar 885 lb-ft vridmoment. Den första produktionsmodellen av Charges 67 Mustang kommer att debutera den 4 juli på Goodwood Festival of Speed.

General Motors / Chevy / Cadillac

Den här veckan tillkännagav GM ytterligare en omgång av återinvesteringar i anläggningen – den här gången i monteringsfabriken i Arlington TX som fungerar som den enda tillverkaren av Chevy’s Tahoe and Suburban, GMC:s Yukon och Yukon XL, såväl som Cadillac Escalade. Investeringen på 20 miljoner dollar stärker de 1,4 miljarder dollar som GMC redan har investerat i anläggningen, vilket ger efterfrågan på GM SUV-sortimentet som nästan dominerar segmentet. Tänk på försäljningen 2018, där GM sålde fyra stadsjeepar till var och en som säljs av sin närmaste konkurrent. Denna senaste investering kommer att stödja GM:s planer för deras nästa generations SUV-erbjudanden samtidigt som de tjänar hållbarhetspoäng från EPA, för att de drivs helt på vindkraft.

Vilket stämmer väl överens med GM:s nionde årliga hållbarhetsrapport, med titeln “Transformation in Progress”. Fokuserat på att leverera det höga målet “noll krascher, noll utsläpp och noll trängsel”, täckte GM:s uppdateringar allt från hållbarhet till säkerhet, till skattetransparens och företagsåtgärder utformade för att stödja jämställdhet inom organisationen. Med fokus på fordonssidan av rapporten upprepade GM att de nått sitt koldioxidreduktionsmål tre år före schemat, med avsikten att minska utsläppen med 31 % till 2030. Rapporten angav också att GM avser att drivas till 100 % av förnybara energikällor. energier till 2050, att Cruise (deras självkörande division) har fått ytterligare 5 miljarder dollar i externa investeringar för att driva på sina ansträngningar för autonomi, ochatt Cadillac kommer att fungera som GM:s ledande varumärke för elektrifieringsteknik med ingenjörsresurser fördubblade under de kommande två åren.

Och medan en talesperson för GM har sagt att de inte skulle “ägna sig åt spekulationer”, rapporterar bilnyhetsresurser överallt om rykten om att Camaro snart kan ta en obekräftad vila. Efter att ha tagit en paus så sent som 2003-2009 är den nuvarande Camaro för närvarande ungefär halvvägs genom sin livscykel, utan några omedelbara planer har delats om att uppdatera den efter 2023 års modellår. Efter Mustang och Challenger, och fortfarande kämpar efter de dåligt mottagna 2019 och reaktionära 2020 omformningarna, kommer tiden att utvisa om ryktena om Camaros förestående avveckling är i själva verket sanna.

Så, är det någon där ute som vill byta upp sin lastbil? Mer specifikt, längtar du efter att lägga vantarna på en $100 000 Silverado? Inte vi heller. Men i ett fall av vad som kan beskrivas som “utan kontakt med biltillverkning”, är GM övertygad om att de har ett ansvar att erbjuda en high-end pickup för de high-rollers som är intresserade av att köpa en. Visst, lastbilspriserna har stigit med det genomsnittliga priset ökat från $32 557 till $45 260 sedan 2017, enligt rapporter från J.D. Power and Associates. Naturligtvis gynnar detta biltillverkare, eftersom vinstmarginalerna på lastbilar är fetare än på något annat segment, och faller in någonstans mellan $10-20 Grand per såld enhet. Men är ett sexsiffrigt High Country Silverado verkligen nödvändigt, i den större omfattningen av var GM och Chevy borde investera sina energier? Enligt IHS bilanalytiker Stephanie Brinley, handlar det om deras vilja att tilltala en nischpublik som hävdar: “Det finns inte mycket risk för dem. Det skulle inte vara någon skada om det inte fungerar, men om det lyckas skulle det tjäna en rejäl vinst.” Det verkar bara komiskt att Chevy, efter att ha förlorat på plats nummer två under Q1, och med Ford och FCA som båda satsade på sina vinster för att erbjuda betydande rabatter i hopp om att stimulera lastbilsförsäljning, skulle vara så offentliga när det gäller att visa sina kort angående en önskan att tillgodose mer berättigade köpare. Får dig att undra om det ser bra ut för GM, i väntan på släppet av deras Q2-siffror.

Och om du har övervägt en 2019 XTS eller XT5 på det senaste, ja, båda har fått en minskning i annonserad MSRP under den senaste veckan. Föranledd av en minskning med 23,76 % i försäljningen, och med tal om dess förestående avveckling, serveras XTS nu för $2 500 mindre än det skulle ha kostat dig för bara några dagar sedan. XT5 har också belastats med en 10%-ig ränteminskning och erbjuds nu för 3 000 $ mindre när det gäller begärt pris. Om något av dessa erbjudanden hjälper dig att sätta dig bakom ratten på den Cadillac du har tittat på, var noga med att kontakta din lokala GM / Cadillac-återförsäljare för mer information. Dessutom – och vi spekulerar bara här, men – det kanske inte skadar att hålla ut ett tag till.

FCA / Dodge / RAM / Chrysler / Jeep / Alfa Romeo

Den här veckan öppnade John Elkann, ordförande för FCA äntligen upp angående de misslyckade fusionsförhandlingarna med Renault i ett brev som erhölls av Detroit Free Press. Efter att tidigare ha anspelat på “politiska förhållanden” som roten till problemet, vilket antydde att den franska regeringens 15-procentiga andel i Renault skapade ovälkomna variabler i diskussionen. Som rapporterats av DFP, utvecklade Elkann de avstannade diskussionerna med en udda blandning av ödmjukhet och bravader och påstod att “även det finaste förslaget, som det här” hade liten chans att lyckas om “grunderna är instabila”, och tillade “det krävs en viss djärvhet att sammankalla en dialog som vi gjorde. Men när det står klart att diskussionerna har tagits så långt de rimligtvis kan gå, är det nödvändigt att vara lika beslutsam när det gäller att avsluta ärendet”. Renault utfärdade också ett uttalande som hävdade sin “besvikelse över att inte ha möjlighet att fortsätta” diskussioner, samtidigt som de tackade FCA för deras ansträngningar och upprepade sin egen känsla av reflekterande vädjan. Som sagt, otaliga fordonsanalytiker har vägt in den här situationen, och det är en allmän uppfattning att vi inte har sett slutet på den här historien.

För flera veckor sedan hade vi rapporterat om FCA/Mopar-legenden Steve Beahms pensionering. Den här veckan tillkännagav FCA några omstruktureringsåtgärder som – även om de inte nödvändigtvis är ett direkt resultat av Beahms avgång – har kommit i dess kölvatten. Detta inkluderar att Tim Kuniskis kliver in för att övervaka FCA:s nordamerikanska personbilsmärken. Tidigare chef för RAM, Jim Morrison (nej inte THAT Jim Morrison) bröt sig vidare till andra sidan för att hantera Jeeps nordamerikanska varumärken. Och slutligen har Mike Koval Jr. utsetts till direktör för amerikansk produktmarknadsföring för RAM.

Och på tal om Tim Kuniskis, chefen för FCA:s personbilsdivision har trappats upp för att hylla den ikoniska Dodge Chargers dygder, efter att ha släppt specifikationerna för Widebody Package-alternativet som gavs till 2020 Charger. Drivs av en överladdad 6,2-liters Hett traditionellt petroleumdrivet fordon, Tesla har ägnat de senaste månaderna åt att svara på rapporten den 21 april om en parkerad Model S som fattat eld i Shanghai. Med angivande av resultaten av deras undersökning av batteri, mjukvara, tillverkningsdata och fordonshistorik rapporterade Tesla inga systemfel, vilket lägger skulden på en enda batterimodul. Som en förebyggande åtgärd har de utfört en trådlös mjukvaruuppdatering på Model S- och X-fordon, som reviderar inställningarna för laddning och värmehantering – vilket hjälper till att skydda batteriet och bevara livslängden.

Volkswagen / Audi / Porsche

Den här veckan mildrade Volkswagen alla farhågor kring deras ambitiösa planer för en helelektrisk framtid genom att bekräfta att deras batteriförsörjning var säker till 2023. De omfattar den första vågen av deras planer på att bygga 3 miljoner helelektriska fordon till 2025 och 22 miljoner totalt av 2027 har VW Group samarbetat med flera leverantörer inklusive Samsung, SK Innovation, svenska Northvolt, Koreas LG Chem och Kinas CATL. Som sagt, VW har bekräftat sina förväntningar om att vara i permanenta förhandlingar under de kommande tre till fem åren för att säkra sina långsiktiga planer. Detta är ingen överraskning eftersom deras 10-åriga strategi effektivt skulle överträffa det globala utbudet av batterikapacitet.

I strid med återkommande rykten till punkten, har Audi bekräftat att de inte kommer att dra tillbaka TT-namnskylten, som för närvarande är i spel förrän 2022. Som sagt, det kommer att efterträdas av ett EV-sportbilserbjudande även om det finns färre detaljer.

Och Audi har rapporterat ett amerikanskt återkallande av 265 000 fordon för att lösa två separata problem. Den första, och mest betydande, hänför sig till en felaktig anslutning som kan avaktivera krockkuddar i (2015-19) A3, (2015-16) S3, (2017-19) RS3 och (2016-18) eTron-fordon. Den andra avser Q5 och SQ5 SUV:ar tillverkade mellan 2018-19 och är relaterad till en hjulhuskåpa som kan lossna från fordonet. Återförsäljarreparationer börjar 18 respektive 2 augusti.

Och trots att de upprepade vikten av elektrifiering har Porsche bekräftat att deras GT-avdelning kommer att förbli förbränningsdriven, åtminstone under överskådlig framtid. Porsche GT-chefen Andreas Preuninger förklarade att “medlemmar i Porsches styrelse förstår fortfarande vikten som GT-divisionens hardcore-modeller har för varumärket, även när företaget utvecklar fler hybrider och helt elektriska modeller. Alla tre typerna av fordon utgör viktiga grundpelare för företagets produktplan”.

BMW / Rolls-Royce

I en av de märkligare berättelserna som lurar i periferin denna vecka har BMW meddelat att de har samarbetat med den hyllade filmkompositören Hanz Zimmer för att avgöra hur nästa generations BMW-elfordon (särskilt VISION M NEXT) kommer att låta som. Zimmer, som kanske är mest känd för DETTA ljud (taget från “Inception”-soundtracket) har rekryterats som en del av BMW:s nya “IconicSoundsElectric”-ljudmärke, designat för konsumenter som värdesätter emotionellt varumärke. Om du vill kolla in vad han har kommit med kan du höra det här:

Slutligen, i hälarna på Rolls-Royce tillkännagivande för ett par veckor sedan att de skulle avskaffa 4600 (främst Storbritannien-baserade) jobb för att frigöra £4 miljoner (för närvarande motsvarande cirka $508,2 miljoner USD) stiger aktiekurserna. Trots kritiken för att sådana nedskärningar är “för djupa och för snabba” och har “en fruktansvärd ekonomisk inverkan på lokala samhällen” står Rolls-Royce fast vid sitt beslut baserat på ett upplevt behov av att “skapa en kommersiell organisation som är lika världsledande som vår teknik”.

Och det avslutar ungefär saker för oss den här veckan. Med ursäkt till våra globala lyssnare där ute, tar vi ledigt nästa vecka för att fira vår 4 juli-semester, men du kan förvänta dig att vi kommer tillbaka på fredag ​​11 juli, där vi kommer att se till att komma ikapp allt du kan ha missat. Så se till att säga hej till din mamma TVÅ GÅNGER för mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *