Uppgradera din pendling: De 9 bästa lyx-SUV-funktionerna

Hur långt är din dagliga pendling till jobbet? Under 2019 nådde den genomsnittliga enkelvägspendlingen i USA en rekordnivå på 27,6 minuter. Det innebär att många förare tillbringar minst en timme bakom ratten varje dag. Klockan tickar på när man tänker på trafik, olyckor, skolavlämning och hämtning, ärenden och andra utflykter. Chansen är stor att du är väl insatt i detta, och det är motivet bakom ditt sökande efter en begagnad lyx-SUV.

Begagnade lyxsuvar är ett utmärkt och prisvärt sätt att uppgradera din pendling till första klass. De gör tiden du tillbringar bakom ratten roligare och erbjuder massor av sofistikering och stil, från deras designdetaljer till deras långa lista med bekvämligheter och banbrytande funktioner. Så, vilka är de bästa funktionerna du bör leta efter i ditt sökande efter en begagnad lyx-SUV? Här är svaret.

#9 – Digitalt instrumentkluster

När du sitter bakom ratten är det viktigt att ha all information du behöver inom synen, det är där ett digitalt instrumentkluster kan göra stor skillnad. Framsteg inom tekniken har resulterat i stora förbättringar av den traditionella mätardisplayen, med många lyxsuvar som Mercedes-Benz GLE nu utrustade med digitala displayer som mäter så stora som 12,3 tum. Dessa skärmar ger dig inte bara en tydlig bild av din hastighet, bränslenivå och körsträcka, utan många kan anpassas efter dina önskemål och erbjuder en mängd annan information som navigationskartor och signaler, ljudinställningar, telefonvarningar och förarassistans meddelanden.

#8 – Pekskärm

Medan ett digitalt instrumentkluster alltid ser viktig fordonsrelaterad data, bygger en pekskärm på och utökar denna funktionalitet för att hålla dig uppkopplad och informerad när du sitter bakom ratten. Avancerade biltillverkare som BMW vet att ditt liv är hektiskt och på grund av detta är det viktigt att hålla kontakten med vänner, familj, e-postmeddelanden, meddelanden och telefonsamtal. Det är därför du hittar många lyxsuvar som BMW X5 eller Land Rover Range Rover med expansiva pekskärmar i mitten som är ett nav för anslutningar och erbjuder smartphoneintegration, navigering och mer.

Den svarta interiören i en begagnad lyx-SUV, en 2021 Cadillac XT4, visar ratten och infotainmentskärmen.

#7 – Smartphone-integration

Går du någonsin hemifrån utan din smartphone? Smartphones är våra livlinor till arbete, familj och vänner. Alla lyxbilstillverkare i branschen, från Cadillac och Mercedes-Benz till Volvo och mer, vet detta från första hand och säkerställer att du håller kontakten med smartphoneintegration via Apple CarPlay eller Android Auto. Med många lyxiga stadsjeepar som erbjuder trådlös smartphoneintegration kan du lämna din USB-kabel hemma eftersom suven omedelbart synkroniserar din telefon med infotainmentsystemet för att ge dig tillgång till dina favoritappar, textmeddelanden, kontakter, spellistor och mer med en touch med en knapp eller ett enkelt röstkommando. Detta gör att du kan hålla kontakten och hålla fokus på vägen framåt.

#6 – Uppvärmda säten och uppvärmd ratt

När du handlar efter en begagnad lyx-SUV kommer du att upptäcka att modeller som Lexus RX 350, Land Rover Discovery och Audi Q7 gör din komfort till en högsta prioritet genom att erbjuda uppvärmda säten och en uppvärmd ratt. Dessa funktioner kanske inte verkar viktiga från början, men när du är desperat efter att bli varm kan de göra en värld av skillnad. Eftersom bilvärmare förlitar sig på att motorn fungerar, kan det ta lite tid för din SUV:s värmare att göra kabinen trevlig och rostig. Under tiden styrs din SUV:s uppvärmda säten och uppvärmda ratt elektroniskt och börjar arbeta omedelbart.

#5 – Automatisk nödbromsning och kollisionsvarning framåt

Varje gång du sätter dig bakom ratten finns det risk för en olycka. Det är därför alla lyxbilstillverkare i branschen, från Lincoln och Cadillac till Porsche och BMW, arbetar för att minimera denna risk med banbrytande teknik som kollisionsvarning framåt och automatisk nödbromsning. Verktyg som frontkollisionsvarning övervakar aktivt vägen framför andra fordon och fotgängare, och varnar dig för potentiella kollisioner med ljud- och visuella meddelanden. Om du inte svarar eller inte svarar tillräckligt snabbt, aktiveras SUV:s automatiska nödbromsning och kan förbättra din bromsning eller till och med få SUV:n till ett kontrollerat stopp för att minimera kollisionen eller undvika en kollision helt.

#4 – Övervakning av döda vinkeln

Du är mitt i pendlingen på motorvägen och försöker byta fil bara för att snabbt inse att ett annat fordon gömmer sig i din döda vinkel, vilket tvingar dig att snabbt styra tillbaka in i ditt körfält och snävt undvika en kollision. När du handlar efter en begagnad lyx-SUV, se till att leta efter förarhjälpverktyg som övervakning av döda vinkeln som kan hjälpa dig att undvika dessa situationer. Övervakning av döda vinklar fungerar som en extra uppsättning ögon runt SUV:n och varnar dig för fordon i dina döda vinklar, oavsett om du försöker byta fil på motorvägeny eller du navigerar i rusningstrafik i centrum.

En grå 2021 BMW X7 visas från hög vinkel.

#3 – Power Liftgate

Hur ofta kommer du åt lastutrymmet på ditt nuvarande fordon och, när du gör det, är det enkelt och bekvämt? Biltillverkare som Lexus, Acura, Cadillac och BMW gör det lilla extra för att göra även de minsta uppgifterna mer bekväma och lättare att hantera i sina lyxiga stadsjeepar. För att göra detta kommer du att upptäcka att många modeller är utrustade med en motordriven baklucka som öppnas och stängs med en knapptryckning på nyckelbrickan, själva bakluckan, eller till och med med inget annat än en snabb spark under den bakre stötfångaren. Detta eliminerar besväret med att jonglera med allt i famnen för att frigöra en hand för att fysiskt öppna bakluckan och gör allt från att köpa matvaror till att lasta och lossa bagage och utrustning mycket enklare.

#2 – Adaptiv farthållare med Stop and Go

Om du spenderar mycket tid på att köra på motorvägen, då vill du leta efter en begagnad lyx-SUV utrustad med adaptiv farthållare med stop and go. Traditionell farthållare förlitar sig på att du ställer in och återställer marschhastigheten baserat på trafikflödet. Adaptiv farthållare eliminerar dock detta behov och övervakar aktivt trafiken framför och justerar SUV:s marschhastighet efter behov. Många modeller tar den här funktionen till nästa nivå med stop-and-go-teknik som fungerar i rusningstrafik och kan få SUV:n att stanna helt och sedan accelerera efter behov.

#1 – Semi-autonoma eller handsfree körverktyg

Handsfree-körning som Super Cruise, som finns på många begagnade Cadillac-SUV:ar, kan göra din pendling stressfri och njutbar. Den här tekniken fungerar med kartdata och ett föraruppmärksamhetssystem för att bestämma SUV:s plats och var du letar. Om du är på en kompatibel väg och din blick är på vägen framför dig, kan du aktivera systemet och ta händerna från ratten och låta tekniken navigera vägen åt dig. Hands-on semi-autonoma verktyg finns också gott om i branschen och låter dig lossa greppet om ratten medan fordonet navigerar själv.

Dina måsten i en begagnad lyx-SUV

Är du redo att uppgradera din pendling till första klass? Nu när du vet mer om funktionerna att leta efter i en begagnad lyx-SUV, är det upp till dig att bestämma din lista över måsten i ditt nästa fordon. Dessa funktioner och många andra kommer att göra din pendling roligare och hålla dig både säker och uppkopplad när du är på resande fot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *