Varför 2018 års Chevy Camaro är den optimala sportbilen

Vi är säkra på att du har dagdrömt om att köra på vägen i en ny Chevy Camaro. Tja, det kommer att vara en distinkt möjlighet med 2018 års version av modellen, eftersom fordonet är otroligt prisvärt (för en sport-/prestandabil). Med ett startpris på 25 905 USD borde många kunder inte ha problem med att passa in den här bilen i sin budget.

Naturligtvis kanske du undrar varför du ska välja Camaro framför konkurrerande sportbil (eller något av märkets andra erbjudanden). Tja, 2018-versionen ger alla de egenskaper som en kund söker i ett nytt fordon: prestanda, teknik och säkerhet. Bäst av allt är att ingenjörer inkluderade ett antal valfria inkluderingar i den kommande modellen, vilket innebär att kunderna kan designa Camaro efter eget tycke.

Nedan har vi utforskat varför Chevy Camaro 2018 är det perfekta alternativet för dem som letar efter en ny sportbil. Fortsätt läsa för att ta reda på varför, så vet du exakt vilken modell du siktar på när du börjar shoppa runt hos Columbus Chevy-återförsäljare…

 

Prestanda

Om du till och med har kört tillsammans med en Chevy Camaro, då är du säkerligen bekant med hur mycket kraft modellen kan producera. Tja, det kommer att vara samma sak för 2018 års variant av namnskylten, eftersom var och en av de fyra motorerbjudandena ger alla muskler som en kund kan tänkas vilja ha.

Den 2,0-liters turbomotorn är den minsta i gänget, men den lyckas ändå få ut imponerande 275 hästkrafter och 295 pundfots vridmoment. Dessa kraftspecifikationer har en förutsägbart positiv inverkan på prestandan, eftersom förare kan förvänta sig att nå 60 miles per timme på bara 5,4 sekunder när de är utrustade med manuell växellåda (5,5 sekunder på den automatiska versionen). Trots dessa imponerande effektspecifikationer är motorn fortfarande bränslesnål. Tack vare inneslutningar som Variable Valve Timing och Direct Injection kan förare i slutändan förutse en effektivitet på 31 mil per gallon på motorvägen.

Den 3,6-liters V6-motorn höjer dessa effektspecifikationer, eftersom förare kan förvänta sig 335 hästkrafter och 284 pundfots vridmoment (vilket leder till en 5,1 sekunders 0-till-60-tid). 6,2-liters LT1 V8 tar dessa siffror till en annan nivå och lovar förare 455 hästkrafter och 455 pundfots vridmoment. Slutligen, den enorma kompressormatade 6,2-liters LT4 V8-motorn är den mest kraftfulla av gänget, med praktiskt taget oöverträffade 650 hästkrafter och 650 pundfots vridmoment. Detta resulterar i några av de mest imponerande prestandaspecifikationerna i hela branschen, inklusive en 0-till-60-tid på bara 3,5 sekunder! Alla dessa mångsidiga alternativ är mer än kapabla, och kunderna kan verkligen välja det erbjudande som passar deras smak.

 

Säkerhet

Naturligtvis, om du ska resa i ett så kraftfullt fordon, vill du säkert att åkturen ska vara utrustad med ett antal säkerhetsfunktioner. Lyckligtvis levererar 2018 Camaro, eftersom förare kan lita på en rad funktioner för att hålla dem ur vägen. Det börjar med en rad förebyggande funktioner, som är avsedda att hjälpa föraren att undvika olyckor helt och hållet. Inklusioner som den tillgängliga filbytesvarningen (med sidoblindzonsvarning) och bakre korstrafikvarning bör hjälpa till att förhindra förödande kollisioner, medan den elektroniska stabilitetskontrollen säkerställer att du färdas på din avsedda väg. Även backkameran och Rear Park Assist är anmärkningsvärda säkerhetsfunktioner, eftersom förare kan använda dessa inneslutningar för att förhindra mindre stänkskärmar.

I händelse av en olycka bör de åtta standardkrockkuddarna ge passagerarna den nödvändiga mängden kuddar, för att säkerställa att de inte får några försvagande skador. Ingenjörer inkluderade till och med smarta krockkuddar, vilket skyddade en sårbar del av kroppen som ofta förbises. Säkerhetsburen i “ultra-höghållfast” stål kommer också att spela en viktig roll för att skydda de åkande, eftersom fordonets konstruktion bör absorbera majoriteten av kraschens energi. Slutligen, om hjälp behövs, kan förare vända sig till OnStar Automatic Crash Response System, som kommer att koppla samman passagerare med en OnStar Advisor. Denna person kommer därefter att tillkalla räddningspersonal och skicka dem direkt till platsen för kraschen.

 

Teknologi

Även om du säkert kommer att uppskatta din Camaros prestanda, kommer du också att kunna dra nytta av alla inredningsbekvämligheter. Det börjar med märkets Chevrolet MyLink-system, som är tillgängligt via den medföljande sju- eller åttatums diagonala pekskärmen. Förare kan enkelt komma åt ett urval av applikationer, eller så kan de ansluta sin smartphone till enheten tack vare Apple CarPlay och Android Auto-kompatibilitet. Om du bestämmer dig för att använda din föredragna gadget, kan du hålla den helt saftig tack vare inkluderingen av den trådlösa telefonens laddningsdocka. Dessutom, om du vill lyssna på dina favoritlåtar, kan du enkelt göra det via det tillgängliga Bose premiumljudsystemet.

Det är inte de enda tekniska bekvämligheterna som ingår i interiören. Förare kommer att uppskatta tillägget av Head-Up Display, som visar en rad viktig information direkt på instrumentpanelen. Tack vare denna inkludering behöver förare inte anstränga nacken när de vill se hastighet eller bränsleeffektivitet. Samtidigt kommer dina passagerare säkert att uppskatta 4G LTE Wi-Fi, som ger en stark trådlös internetanslutning för upp till sju enheter. Om dina passagerare måste slutföra arbetet på vägen, behöver du inte ta ett pitstop till ett kafé.

Dessa tekniska egenskaper påverkar också bekvämligheten. Till exempel kommer minnespaketet att vara särskilt användbart om du ska dela din bil med en annan förare. Tekniken kommer ihåg din ideala sittposition, och förarsätet kommer automatiskt att flyttas till önskad placering när du tar ratten. Under tiden, om ägare vill hålla kontakten med sin sportiga åktur, kan de använda myChevrolet Mobile Application. Detta program tillåter ägare att när som helst fjärråtkomst till sitt fordon. Oavsett om du vill låsa/låsa upp dina dörrar, starta/stoppa motorn eller till och med skicka vägbeskrivningar direkt till MyLink-systemet är allt möjligt via din smartphone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *