Det är Memorial Day Weekend, och DETTA är dina veckovisa bilnyheter!

Och vi är…höga? AutoInfluence tillbaka med alla dina bilnyheter för veckan den 24 maj även om arbete utförs i våra studior med några starkt doftande kemikalier. Så ha uthållighet med oss, även om det innebär att lyssna på Dan fniss urskillningslöst medan han arbetar runt oss. Hur som helst, vi får ett försprång på Memorial Day Weekend-festligheterna. Så med det i åtanke vill vi be våra lyssnare på delstatssidan att snälla gå med oss ​​och ta en stund för att erkänna alla de osjälviska män och kvinnor som har gjort den ultimata uppoffringen under tider av krig, för att skydda och bevara idealen om amerikansk frihet , både här och på utländska stränder.

Tack. Nu, låt oss komma ner till det…

Vadställe

Två år efter tillkännagivandet av deras “Smart Redesign”-plan, utformad för att skapa besparingar på 11,5 miljarder dollar, hade Ford denna vecka meddelat att de skulle minska 7 000 tjänstemän som en del av en strategi för att ta bort 9-14 ledningsskikt av augusti i år, vilket sparar 600 miljoner dollar per år. Trots avsikten att skapa en mer strömlinjeformad infrastruktur har det ännu inte funnits några blåkrage-nedskärningar. Detta är naturligtvis en stark kontrast till GM-uppsägningar som nästan fördubblade Fords och drabbade ett stort antal löpande bandarbetare. Det fulla förverkligandet av “Smart Redesign” återstår naturligtvis att se. Enligt Fords vd Jim Hackett, “Vi har fortfarande mycket arbete att göra under de kommande månaderna.”

Men den här veckan presenterade Ford också sitt nydesignade UAW-Ford Technical Training Center i Dearborn MI, som är “designat för att ge toppmodern teknikutbildning till timanställda från Fords fabriker.” Först grundades 1941, cirka 30 000 yrkesutbildade hantverkare och kvinnor har immatrikulerats genom utbildningsprogrammet. Denna senaste översyn, som kostade cirka 35 miljoner dollar, uppmärksammar ytterligare det faktum att Ford anställer fler timarbetare än någon annan amerikansk biltillverkare, och indikerar att det inte finns någon avsikt att avstå från den titeln någon gång snart.

General Motors / Chevy / GMC / Cadillac

Nu, under de senaste veckorna, har vi nämnt några långsamma nyhetsveckor på GM. Och även om vi aldrig skulle anta att en hög med rubriker bara satt på skrivbordet hos någon inkompetent praktikant på deras PR- och mediaavdelning, kan vi inte låta bli att undra om så är fallet, eftersom de oundvikligen kommer att göra upp för lite förlorad tid. Som sagt, här är några av de anmärkningsvärda höjdpunkterna som har dykt upp den senaste veckan.

VD Mary Barra sattes nyligen på plats av en Barclays Capital-analytiker, som frågade om en upplevd brist på önskvärdhet, när han tittade på GM-produkter i jämförelse med konkurrenternas. När man tog upp den eviga debatten om form och funktion, avslutades frågan med:

“Så, hur tänker du om tillståndet för design överlag på GM? Är det en viktig differentiator? Eller tror du att det är viktigare att få ut kapabla fordon och typ spela det mer på vinst- och kostnadsspelet? Och om det är viktigare, vad försöker du göra för att flytta det till nästa nivå?”

Och även om svaret som Barra gav var politiskt, tog hennes uppriktiga svar i bästa fall upp frågan på följande sätt:

– Jag tycker att det är otroligt viktigt. Du måste göra allt för att vinna på den här marknaden. Och design är en mycket viktig del av det. Jag tror att vi har en mycket disciplinerad process där vi kliniker data och förstår kunderna i segment och vad de letar efter, hur de ser på produkter. Fullstor lastbil är annorlunda än en Cadillac är annorlunda än en kompakt SUV som Chevrolet Equinox. Och så, vi har en mycket rigorös process för hur vi utvecklas och verkligen fokuserar på att sätta kunden i centrum när vi gör dessa konstruktioner.”

Som sagt, det kommer att bli intressant att se hur designen kommer att se ut under de kommande åren.

Men GM har meddelat att en ny elektronisk arkitektur kommer att rullas ut globalt 2023, en som de likställer med ett “digitalt nervsystem” som förbättrar anslutningsmöjligheter och databehandling. Används för att reglera EV-drivlinor, autonoma körsystem, förbättrade säkerhetssystem och nya infotainmentfunktioner. Systemet är den första vågen av aggressiva förändringar som planeras hos GM under de kommande fem till tio åren.

Men frågorna och svaren som vi just nämnde får ett nytt ljus när vi pratar om befintliga produkter. Försäljningen sjönk så klart avsevärt under första kvartalet, med till och med den ikoniska Silverado som pressades ut av RAM-minnet för att bli nummer 2 för lastbilsplatsen. Och nu har det fastställts att endast små förändringar kommer att göras på 2020 års Colorado – ett tveksamt val med tanke på ny konkurrens från sådana som Ford Ranger, den snart uppfräschade Nissan Frontier och, naturligtvis, Jeep Gladiator.

Och Chevy har meddelat en rabatt på 3 000 $ på Tahoe 2019 för maj månad, efter en minskning med 12 procent i försäljningen för Q1. På grund av aggressiv konkurrens från både Expeditionen och Armada, kan minskande försäljning också påverkas av löftet om den helt nya Tahoe 2021.

Och akterutMed en minskning med 25 procent i försäljningen under första kvartalet rabatterar Chevy också Suburban med 7 500 USD. Återigen, det kommer en ny modell för 2021. Men med så många GM-produkter som har rabatterats under de senaste veckorna känns det mindre om att rensa långsamt rörligt lager och mer om bristen på utbredd tilltal. Men låt oss gå vidare…

Och EPA har släppt bränsleekonomisiffror för den treradiga 2020 Cadillac XT6. Dessa uppskattningar, som kommer på cirka 25 motorvägar och 18 mpg i staden, stämmer överens med den mer diminutiva XT5 som ger 26 respektive 19 mpg. Som sagt, valet av den fyrhjulsdrivna versionen av XT6 kommer att sänka dessa siffror med en punkt (som man kan förvänta sig).

FCA / Dodge / RAM / Jeep

Borta i Detroit har FCA äntligen fått det slutgiltiga godkännandet av sina planer för stadens första nya monteringsfabrik på tre decennier tack vare en 6-3 omröstning av Detroit City Council. Byggprojektet på 2,5 miljarder dollar använder 215 hektar och inkluderar intäkter på 107,6 miljoner dollar som ska delas mellan staden och staten. På lång sikt förväntas projektet generera upp till 5 000 nya jobb, med $13,8 miljoner i arbetskraftsutbildning som ska implementeras. Detroits borgmästare Mike Duggan hänvisar till slutförandet av affären som “den största dagen i [hans] mandatperiod som borgmästare”. Invånare i Detroit som är intresserade av att söka jobb kan se fram emot att göra det genom stadens “Detroit at Work”-program och kan förregistrera sig för att få meddelande om fyra veckors ansökningsperiod, som ännu inte har tillkännages.

2019 RAM 1500 Rebel har utsetts av Texas Motor Press Association till “Texas Off-Road Truck of the Year” vid den inledande Texas Off-road Invitational, som ägde rum i Huntsville, TX. Som sammanfattats av Mike Herzing, ordförande för TxMPA, “Även om den är väluppfostrad för väg, erbjuder Rebel också stor kapacitet, uppmuntrar till livlig terrängkörning och är en snygg pickup som gladde jurymedlemmarna i Texas Motor Press Association. ”

Och även om det inte har funnits någon formell bekräftelse på Jeeps avsikt att erbjuda en EcoDiesel-variant av Wrangler JL, verkar spionbilder som tagits den här veckan indikera att vissa vägtester är på gång. Nästa generations EcoDiesel förväntas få ett hem i både RAM 1500 och Jeep Gladiator med början 2020. Kraftiga spekulationer är att den tillkännages för Wrangler någon gång senare. det här året.

Toyota

I kölvattnet av “WH Proclamation on 232” utfärdade Toyota ett djärvt och detaljerat uttalande som kritiserade åtgärden som ett “stort bakslag för amerikanska konsumenter, arbetare och bilindustrin” samtidigt som de bekräftade att de “fortfarande hoppfulla att de kommande förhandlingarna på handel kan lösas snabbt”. För dem som inte känner till proklamationen som utfärdats av president Trump, kräver den handelsförhandlingar om import av stål, bilar och vissa bildelar som tolkas som ett hot mot den amerikanska bilindustrin. Trots deras naturliga närvaro på staten placerar Toyotas japanska rötter dem i en prekär position och påverkas tydligt av efterfrågan på omförhandlingar. Dessa förhandlingar pågår under en 180-dagarsperiod innan några nästa steg tas.

Honda

Honda utfärdade en återkallelse för 2019 CR-V följer rapporten om sex förekomster av oväntade utlösningar av krockkuddar medan bilar var i rörelse. Det här problemet har tillskrivits problem med rattkabelstammar, extra fasthållningsvajer och (i vissa fall) metallgrader i rattens inre yta. Trots några rapporterade skador skedde det lyckligtvis inga olyckor. Som sagt, återkallelsen av CR-V omfattar totalt 137 000 fordon.

Vilket tar lite ångan från Car and Drivers tillkännagivande om att CR-V hade slagit Toyotas RAV-4 i en head-to-head-tävling. Genom att prisa den för att ge “ett bättre värde”, och för att vara “mer distinkt i utseende” och “mer teknisk framåt” sammanfattade Car and Driver 2019 CR-V som “en vinnande formel lika mycket idag som när CR-V först kom till scenen för mer än 20 år sedan.”

Nissan / Infiniti

Rapporten anger också samma resultat för 81% av äldre millennials och Generation X’ers ​​i åldern 35-50. Oavsett om detta helt enkelt är pro-sedan propaganda av Nissan, eller antyder att rapporterna om crossover-popularitet är snedvridna för att uppnå ett önskat resultat, är resultaten intressanta. Ron Warren, Nissan North Americans Chief Marketing Officer säger, “Vi ser stora möjligheter i sedansegmentet, vilket är anledningen till att vi fortsätter att lansera helt nya och fräscha produktioner” “så när våra konkurrenter lämnar kategorin skapar de ännu fler möjligheter för Nissan”.

På Infiniti har 2019 QX50 fått ett 5-stjärnigt säkerhetsbetyg totalt av National Highway Traffic Safety Administration, som en del av deras New Car Assessment Program. Genom att känna igen både den intelligenta fyrhjulsdrivna och framhjulsdrivna versionen av QX50, presenterade ProPILOT Assist-funktionerna sig som enastående säkerhetskomponenter i NHTSA:s ögon.

Hyundai

Hyundais Executive Vice President deltog nyligen i en brasschatt med The Carlyle Group, och betonade en önskan att anpassa företagets fokus till att bli mer konsumentcentrerad, och sa: “Kunder har alltid varit vår prioritet, men jag ifrågasätter om vi verkligen tänker på våra kunder i våra tjänster och produkter. Jag vill att alla på vårt företag ska tänka på hur de kan göra kunden nöjd.

Tesla

Tesla-aktien steg med 1,4 % efter att ha släppt ett e-postmeddelande från Elon Musk till alla anställda, som förklarade att produktionen av 900 Model 3-fordon per dag, har dem nästan i linje med målproduktionen för kvartalet, vilket skulle göra det till det bästa kvartalet hittills . E-postmeddelandet lyder så här:

Till alla

I går hade vi över 50 000 nya nettoorder för detta kvartal. Baserat på nuvarande trender har vi en god chans att överträffa rekordet 90 700 leveranser under fjärde kvartalet förra året och göra detta till det högsta leverans-/försäljningskvartalet i Teslas historia!

För att uppnå detta behöver vi en uthållig produktion på 1 000 modell 3:or per dag. Nästan alla delar av Model 3-produktionssystemet har överskridit 1 000 enheter på flera dagar (grattis!) och vi har i genomsnitt haft cirka 900/dag denna vecka, så vi är bara cirka 10 % från 7 000/vecka.

Om vi ​​samlar hårt kan vi göra det!

Tack för ditt hårda arbete

Som sagt, Tesla har hamnat i botten av Nasdaq 100 för 2019, med en förlust på 41 %. Även om den glimten av hopp verkligen är positiv, känns det som ett undantag i motsats till normen, eftersom Tesla fortsätter att söka efter solida grunder.

Men trots Teslas engagemang för innovation har Consumer Reports delat en viss oro angående Tesla Navigate Autopilot-systemet. Funktionen serveras som en valfri mjukvaruuppdatering på vissa modeller och möjliggör filbyte utan förarens inblandning. I syfte att förbättra effektiviteten uttryckte Consumer Reports sin oro över att systemet “lagrade långt efter en mänsklig förares färdigheter” och hävdade att det var “otroligt närsynt” och saknade förmågan att reagera och förutse på det sätt som en mänsklig förare skulle göra, vilket skapade säkerhetsproblem .

VW Group / Audi

Och det verkar, baserat på den senaste veckans rubriker, att VW-koncernen har för avsikt att ersätta skadorna som orsakats av Diesel-gate, åtminstone när det gäller uppfattning, med många av deras varumärken som firar miljövänligt momentum – även på oväntade sätt. Och Audi rankas överst på den listan.

Audi Environmental Foundation lanserade forskningsprojektet we4bee som “syftar till att koppla ihop intelligenta bikupor (utrustade med sensorer) med molnet för att genomföra långsiktig analys av kolonier och miljödata”. Detta är utöver de 42 tunnland som biltillverkaren har etablerat som livsmiljö, med 112 växtarter samt 90 arter av vilda bin.

Och det avslutar det för oss denna vecka, vilket leder till en tredagars semesterhelg för många av er som lyssnar på staten. Ha så kul. Var försiktig. Och säg hej till din mamma för mig…

Leave a Comment