Helelektrisk F-150, Silverado Diesel och varför laddaren (fortfarande) reglerar

Annnnd vi är tillbaka. AutoInfluence med alla dina aktuella automatiska nyhetsrubriker för veckan den 26 juli. Detta inkluderar den helelektriska F-150, Silverado 1500 Diesel och California Emissions-standarder som tar hem en stor vinst tack vare särskilt ett fåtal biltillverkare.

Faktum är att låt oss få det sista ur vägen först. Trots att ett dussintal amerikanska stater har antagit, och andra går i linje med Kaliforniens bestämmelser om utsläpp av fordon, har en utbredd implementering till stor del varit en fråga eller ett val eller, i vissa fall, ett resultat av grupptryck. Bortsett från alla diskussioner om politik på nationell nivå, har fyra biltillverkare undertecknat ett formellt avtal för att förbättra sina fordonsflottors genomsnittliga effektivitet med 3,7 % från och med 2022 års modell. Dessa biltillverkare är Ford, Honda, Volkswagen och BMW. Naturligtvis har en grupp biltillverkare förespråkat standardiserade regleringar genom alla 50 stater, vilket gör det lättare för var och en att säkra vad de kallade “välbehövlig regleringssäkerhet”.

Vadställe

Ford verkar hålla ögonen på priset, trots deras tillkännagivande att vinsten för andra kvartalet sjönk samtidigt som de bekräftar att den årliga vinsten skulle bli lägre än vad som ursprungligen beräknades. Naturligtvis finns det mer i historien med tanke på att Fords omstruktureringsplaner på 11 miljarder dollar är den primära katalysatorn bakom de lägre siffrorna. Avsikten är att sträcka sig över några år, vi ser bara att de tidigaste stegen börjar träda i kraft, men en ökning av det operativa kassaflödet verkar tyda på att omstruktureringsåtgärderna kan vara framgångsrika för att öka deras totala lönsamhet. Med nya erbjudanden som Ranger som hjälper till att kompensera en del av intäktsbortfallet till följd av ett plattat intresse för små bilar och sedaner, verkar det som att Ford gör några försiktiga val, även om de upplever en del växtvärk när de gör det.

Vilket passar bra till helelektrisk EV F-150 pickup, för närvarande under utveckling. Trots attraktionen av nästan omedelbar vridmomentleverans, finns det fortfarande många som säger nej när det kommer till idén om helt elektriska lastbilar, med majoriteten av traditionalisterna som fortfarande förespråkar de allomfattande egenskaperna hos traditionella och dieseldrivlinor, och förståeligt nog. Och även om Ford inte har satt någon fast tidslinje för lanseringen av en EV F-150, är ​​de verkligen chumming vattnet med en ny video designad för att bevisa att deras prototyp är “Built Ford Tough”. Så om du har knappt sex minuter över och vill se en video av en EV F-150 som drar 10 dubbeldäckare lastbilar fyllda med 42 F-150 lastbilar – motsvarande mer än 1 miljon pund – en total sträcka på 1 000 fot, varsågod…

General Motors / Chevy

Efter uppföljningen av förra veckans episka avslöjande av C8 Corvette Stingray i mitten av 2020, har GM meddelat att deras Towanda NY-motorfabrik kommer att vara hemmet för nästa generations LT2 6,2-liters Small Block V8-motor som kommer att finnas under huven av C8 när den når produktionsgolvet på GM:s Bowling Green, Kentucky fabrik senare i år.

Nu kommer Silverado 1500 Diesel 2020 att nå ut till återförsäljare under de närmaste månaderna. Med en 3,0-liters raka Duramax-drivlina, har pickupen i full storlek 277 hk och ett vridmoment på 460 lb-ft, med en dragkapacitet på upp till 9300 LBS. Men bortsett från dessa prestandaspecifikationer har Silverado precis vunnit utmärkelsen som bästa dieselvarianter av både F-150 och RAM 1500 när det gäller bränsleekonomi. Med sammanlagt 33 mpg slår den Ford med 3 mpg och RAM-minnet med 6 mpg.

FCA / Dodge / RAM

FCA firar deras erkännande av JD Power & Associates, med Ram och Dodge rankade 1:a respektive 2:a på deras Automotive Performance Execution and Layout (APEAL)-studie, som visar den mest anmärkningsvärda förbättringen av alla biltillverkare, år över år i 77 olika kategorier. Med 851 poäng av möjliga 1 000 är RAM bäst på alla andra namn i serien med 18 märken. Och Dodge kommer in lika konkurrenskraftigt med 848 poäng, med anmärkningsvärda erbjudanden som Challenger, Durango och Charger som vinner toppval för kategorierna “mellanstor sportbil”, “medelstor SUV” och “stor bil”.

Och på tal om laddaren, siffrorna är inne och försäljningen av odjuret i full storlek ökade med 9 % för första halvåret 2019 medan andra inhemska konkurrenter i full storlek minskar. Med 45 046 sålda enheter mellan 1 januari och 30 juni är Charger bäst Chevy Impala med 25 795 enheter samt Ford Taurus med 8 121 enheter.

Acura

Och denna vecka lanserades “Key by Amazon” In-Car Delivery, en tjänst som Amazon Prime-kunder är berättigade till – om de kör en 3:e generationens 2019 eller 2020 Acura RDX. Key by Amazon-tjänsten möjliggör säkra leveranser i bilen från Amazon, vilket minimerar risken för hot, och är nu tillgänglig i 50 amerikanska städer och deras omgivningar.

Hyundai / KIA / Genesis

För den senaste årsmodellen, Hyundai Accent hade tjänat en EPA-uppskattade 32 mpg kombinerat – vilket bryter ner till 38 mpg motorväg, 28 mpg stad. Men med introduktionen av en ny Dual-Port Injection-motor samt en ny intelligent variabel växellåda kommer 2020 Accent att presentera förbättrade betyg på 36 mpg kombinerat, fördelat på 41 mpg motorväg och 33 mpg. 2020 års Hyundai Accent kommer att kosta från cirka 16 125 USD MSRP.

Och enligt Insurance Institute for Highway Safety har KIA nu fler fordon med betygen “Top Safety Pick” och “Top Safety Pick Plus” än något annat bilmärke. Faktum är att den listan består av totalt tolv KIA-modeller. “Vi är oerhört stolta över denna betydelsefulla prestation”, säger Orth Hedrick, verkställande direktör, Car Planning & Technology, KMA. “Vi strävar ständigt efter att bygga bästa möjliga kvalitet och säkraste fordon och att vara den biltillverkare med flest TSP och TSP+ betyg är i slutändan glädjande.

För er som är intresserade av, eller har förbeställt den nya Kia Seltos mellanstora SUV, kommer den att börja rulla av produktionslinjen nästa vecka, den 31 juli. Seltos, som lanserades förra månaden, tjänade 6 000 bokningar bara under sin första dag av förbeställningar, och dessa förbeställningar har fortsatt att strömma in, vilket bevisar att Seltos har skapat mycket spänning.

Nissan

På Nissan har det meddelats att betydande nedskärningar kommer att göras under de kommande fyra åren. Förväntas påverka minst 12 500 Nissan-anställda, med minst 1 400 här i USA. Det förväntas att fabriksarbetare kommer att stå för den största delen av nedskärningarna, vilket kommer att läggas till de 381 kontraktsanställda som redan är uppsagda och Mississippi, också som Tennessee-anställda som erbjöds buyouts på upp till $125K. Nedskärningarna beror på en minskning av intäkterna med 12,7 % och en häpnadsväckande minskning med 94,5 % i det totala nettoresultatet. Ytterligare åtgärder inkluderar en planerad minskning med 10 % av den globala produktionskapaciteten, samtidigt som de effektiviserar deras utbud till 2022.

Mazda

Denna vecka utfärdade Mazda en återkallelse av 2 476 fordon för 2016 Mazda MX-5 Miata, misstänkt för dålig svetsning på en glidplatta och dess tillhörande metallfästen. Skulle svetsen försämras, kan endera komponenten lossna från fordonet, vilket skapar en vägfara. Och för er som memorerar ert VIN# så börjar berörda fordon med JM1NDAD79G0100681 och slutar med JM1NDAD7XG0103315.

Audi

Den här veckan bekräftade Audi att Audi S6 är på väg till staten, om än med en annan drivlina. Snarare än en dubbelturbo 4,0-liters V8, eller alternativet för en diesel, kommer S6 att drivas av en dubbelturbo 2,9-liters V6. Motorn ger en utskrift på 4,4 sekunder till 60 mph och tävlar 444 hästar samtidigt som den levererar 443 lb-ft vridmoment. Den byter också ut en sjuväxlad dubbelkopplingsautomatlåda mot en ny åttastegad vridmomentomvandlare.

BMW

Och slutligen…BMW har bekräftat att de för närvarande fördubblar sin amerikanska batteriproduktion för att stödja produktionen av 2020 X5 xDrive 45e såväl som X3 xDrive 30e, som byggs i South Carolina med början i augusti respektive december. Naturligtvis hjälper denna utökade batteriproduktion till att stödja deras mål att introducera 25 nya plug-in-erbjudanden (som inkluderar 13 EV-modeller) till 2023.

Så det avslutar ungefär saker för oss och – det verkar – juli månad. Gå ut och njut under nästa vecka och, tills nästa gång, säg hej till din mamma för mig.

Leave a Comment