It’s Your Weekly Auto News, med “Space Orange”!

Ännu är vi tillbaka…

AutoInfluence med alla dina bilnyhetsrubriker för den här veckan den 17 maj.

Börjar med…

Vadställe

Till stor förtret för delstatsentusiaster presenterade Ford den vagnstilade varianten av Focus ST, ett erbjudande som inte är tillgängligt i USA. Den europeiska ST Wagon erbjuder ett välkommet 58 kubikfot passagerar-/lastutrymme, och finns med både en 2,3-liters turboladdad I4 som är klassad för 276 hästar, medan en 2,0-liters dieselvariant tjänar upp 187 hk och 295 lb-ft vridmoment. Focus ST-vagnen kommer att öppnas upp för försäljning i Europa med början i sommar.

Ford har utökat ett återkallande av Fusion-sedaner tillverkade mellan 2013-16 på grund av risk för rullning. Återkallelsen, som föranleddes av en anmälan om skada och tre anmälningar om skada på egendom, är en fortsättning på en återkallelse som inleddes bara några dagar tidigare. Den ursprungliga återkallelsen baserades på cirka 550 000 fordon, bestående av både Fusions och Escapes, tillverkade 2013-14. Den utökade återkallelsen lägger till ytterligare 270 000 Fusions genom att öppna upp det tillämpliga sortimentet av årsmodeller. Orsaken till problemet rapporteras som felaktiga växelkabelbussningar, som kan lossna från transmissionen, vilket gör att fordonet kan vara i en annan växel än vad som visas på displayen. Som sådan kan ett parkerat fordon faktiskt vara i växel. Detta sammanfaller också med återkallandet av 2500 mellanstora Rangers, som också är känsliga för rullning på grund av felaktiga fästen för växelkabelfästen. Som sådan uppmanar Ford alla Fusion-, Escape- och Ranger-ägare att använda sin parkeringsbroms – bara som en extra försiktighetsåtgärd.

Tillskrivet till övermättnad inom segmentet, sjönk försäljningen av Ford Explorer med 1,5 % under första kvartalet 2019. Med den förestående lanseringen av den helt nya 2020 Explorer har Ford beslutat att sänka priset på 2019 Explorer med 3 000 USD under maj månad, en förlängning av rabatten som tidigare erbjöds i april. Rabatten är bra till och med 1 juli, liksom erbjudandet om 0 % APR för välkvalificerade köpare. Som sagt, villkor och villkor gäller, så intresserade bör definitivt söka efter det finstilta.

GM / GMC / Buick

En undersökning av National Highway Traffic Safety Administration fokuserar för närvarande på ett tidigare återkallande av GM, närmare bestämt ett återkallande från 2016 av över 3 000 mellanstora pickuper från Colorado och Canyon byggda mellan januari och mars 2015. Återkallelsen kretsade kring ett kabelproblem som äventyrade styrningen samtidigt som i rörelse, ifrågasätts – under misstanke om att den ska ha omfattat upp till 115 000 fordon. Lyckligtvis har inga personskador rapporterats. Fynden har ännu inte fastställts.

Det är ännu en långsam nyhetsvecka hos General Motors den här veckan (och låt oss vara ärliga, i allmänhet) men efter ett bannerkvartal för GMC Acadia (som fick en 4% uppgång, vilket ger Acadia dess bästa kvartal någonsin) har GMC beslutat att rabattera välj modeller med så mycket som 16 % för maj månad. Om man i vissa fall likställer en rabatt på över 8 000 USD, tror man att detta är ett försök att behålla farten under andra kvartalet.

Buick verkar ta ett liknande tillvägagångssätt med Enklaven, trots en 27% ökning av försäljningen under första kvartalet. En rabatt på 18 % erbjuds på alla 2018 Buick Enclave-modeller, med undantag för basen (1SV) trim. Naturligtvis står våra traditionella råd, så se till att läsa igenom alla villkor om du är intresserad.

FCA / RAM / Jeep

Förra månaden hade vi rapporterat om FCA:s planerade köp av europeiska utsläppskrediter från Tesla. Även om inga ekonomiska uppgifter hade släppts vid den tidpunkten, verkar det som att affären kommer att kosta FCA ungefär 2 miljarder dollar. Med FCAs planer på att lansera ett antal plug-in-hybrider och helt elektrifierade erbjudanden, är deras nuvarande strategi att använda de köpta krediterna tills de kan uppfylla europeiska utsläppsstandarder på egen hand, vilket förväntas vara någon gång efter 2022.

FCA har initierat ett återkallande av 6 886 RAM 1500 4×4-pickuper i Kanada på grund av risk för att drivaxeln lossnar. Som påverkar 2018- och 2019-modellerna verkar grundorsaken ha varit ett svetsproblem som kommer att repareras med installationen av en helt ny bakre drivaxel. Berörda parter kommer att meddelas via mail.

Och i en perifer rubrik hedrade hundratals medlemmar av Jeep Community, i och runt Highlands Ranch, CO 18-årige Kendrick Castillo, en av gymnasieeleverna som hade anklagat en väpnad inkräktare på STEM School Highland Ranch som förlorade sitt liv i ett försök att avväpna den beväpnade mannen. Hyllningen, som ägde rum före Castillos minnesgudstjänst, var avsedd att hedra den fallna civila hjälten genom hans kärlek till jeepar och terrängkörning. Processionen bestod av hundratals jeepar och leddes av officerare från Douglas Country Sheriff’s Dept. AutoInfluence skulle naturligtvis vilja framföra våra respektfulla kondoleanser till vänner och familj till Kendrick Castillo, och Highland Ranch-gemenskapen under denna tid av helande.

Lexus

Förra veckan, en av de bokstavliga höjdpunkterna i 2019 års BarcelonaMotor Show var Lexus avslöjande av deras LC 500h hybridprototyp, i en nyans som kallas “Space Orange”. Den djärva och livfulla färgen, presenterad i en glansfri matt yta, var tänkt att representera ett nytt område som biltillverkaren planerar att förnya inifrån. Uppfinnande färgval är inget nytt för dagens billandskap, inte heller matchande interiöraccenter. De känns dock fräscha för Lexus, vars mer raffinerade (och vågar vi säga dämpade) färgpaletter kan dra nytta av en revitalisering, åtminstone i ögonen på en bredare konsumentbas.

Honda

Den här veckan delade ditt team på Honda med sig av nyheten att de samarbetar med ett Ohio-baserat elbolag, American Electric Power, för att utveckla en andra livslängd för använda elbilsbatterier. Säkert en aspekt av den ständigt föränderliga hållbarhetshistorien, även om en som vi inte hör tillräckligt mycket om, kommer ämnet batteriåtervinning eller återanvändning att vara ett viktigt steg för att främja integrationen av renare energiförbrukning och förnybar energi. Honda, som planerar att minska sina CO2-utsläpp med 50 % från och med 2050, tycks verkligen vara ledande i detta avseende.

Nissan

Nissan fortsätter att gå framåt i sina återuppbyggnadsinsatser, trots vd Hiroto Saikawas påståenden från denna vecka att de hade nått “botten”. Kravet är baserat på en minskning med 28 % i deras årliga rörelsevinst, vilket motsvarar över 2 miljarder dollar. Kampen, som för närvarande fästs på den vanärade tidigare vd:n Carlos Ghosn, märks av en nedgång på 9,3 % i försäljningen för föregående räkenskapsår. Nissans nuvarande tillstånd har också fått biltillverkaren att justera sitt intäktsmål för 2022, som ursprungligen beräknades till 150 miljarder dollar och nu minskat till 132 miljarder dollar.

Men i mer framåtblickande nyheter har Nissan anslutit sig till Tesla, åtminstone filosofiskt när det gäller att kritisera biltillverkare som baserar sina autonomistrategier kring Lidar. Nissan har fördubblat sin plan att införliva en kombination av kameraflöden, radar- och ekolodssensorer för att underlätta 3D-kartläggning och ge sina fordon möjlighet att “se” sin omgivning på ett så noggrant och exakt sätt som möjligt.

Hyundai / KIA

Manuella växellådor är ett hett ämne nu för tiden, med många biltillverkare som bestämmer sig för att “hoppa skepp” och överge alla återstående modeller som har dem. Å andra sidan verkar vissa andra biltillverkare lika ivriga att anamma den förarcentrerade nyheten i manualen. Men bland de förstnämnda är Hyundai bland de senaste som delar med sig av sitt beslut att ta bort det manuella alternativet från 2020 års Elantra. Med antingen sin intelligenta CVT eller en sjuväxlad dubbelkopplingsväxellåda kommer Elantra också att njuta av uppgraderingar till Hyundai SmartSense säkerhetssvit för 2020.

Här på AutoInfluence har vi pratat om vår förvåning över vår egen uppskattning för KIA Telluride vid mer än ett tillfälle. Som sagt, Telluride har fått en del distinkt erkännande den här veckan och tjänat både “Best Mid” och “Best Full-Size Family Utility Vehicle”-utmärkelser från Northwest Automotive Press Association. Och när han flyttade från “Mudfest” till den första “Texas Off-Road Invitational” någonsin som hölls av Texas Motor Press Association, gick Telluride också därifrån med Top Honors i SUV-kategorin. Solid beröm på båda kontona.

Mazda

Det tog bara fyra timmar för Mazda att sälja ut den mycket eftertraktade begränsade upplagan 30th Anniversary MX-5 Miata som de presenterade för första gången i februari. Så, efter populär efterfrågan från staten, har de beslutat att öka den amerikanska tilldelningen på 500 enheter – med ytterligare 143 enheter. Och för att koppla tillbaka till en tidigare historia, är det värt att notera att Mazda angav att 76 % av Miata-ägarna föredrar en manuell växellåda, medan den siffran hoppar ännu högre, upp till 86 % när det kommer till RF-varianten.

Volkswagen / Audi

Liksom Nissan och Tesla står VW som en av biltillverkarna som mest aggressivt driver ansvarsfull elektrifiering – och gör det till stor del på sina egna villkor. Det rapporterades nyligen att VW skulle ta på sig en del av bördan vid upphandling av resurser och tillverkningsinsatser relaterade till EV-batteriproduktion. Som sagt, VW arbetar också med Silicon Valley-startföretaget QuantumScape för att utveckla solid state-batterier, designade för att driva ett fordon under hela dess liv utan betydande laddningsförsämring. Deras rapporterade avsikt är att introducera denna teknik som sitt 2:a generationens batterierbjudande, någon gång mellan 2025 och 2030.

Men under tiden har VW meddelat att de sätter upp två egna fabriker i Kina – avsedda att stödja produktionen av 600 000 fordon under deras nya MEB dedikerade batteriplattform. Trots att de följt Teslas plan att skapa sina egna produktionsanläggningar utanför Shanghai, antyder de beräknade siffrorna som kan uppnås av VW:s möjligheten att de kan överproducera Tesla när saker och ting väl börjar rulla.

Borta i Ingolstadt Tyskland tacklar Audi trafikflödet och trafikrelaterade olyckor genom sin V2I-tjänst, som kopplar deras fordon till trafikljus. ThProgrammet ger förare meddelanden om huruvida de kommer att göra en ljusändring baserat på beräkning av hastighet och avstånd. Avsikten är att minimera risken för osäkerhet eller oregelbunden körning, samtidigt som man integrerar uppkopplingsteknologier som kommer att främja utvecklingen av självkörande fordon. Programmet förväntas också rulla in i andra europeiska städer från 2020 och framåt.

BMW

BMW firar 35-årsjubileet av M5 med en begränsad upplaga av endast 350 enheter (varav 35 är på väg till USA). Kallas M5 Edition 35 Years, kommer fordonen att ha en speciell matt exteriörfärg som kallas BMW Individual Frozen Dark Grey II. Baserat på M5 Competition, kommer fordonen att drivas av en dubbelturbo 4,4-liters V8 parad med en åtta-växlad automat, som kanaliserar en lockande 617 hästkrafter. Startpriset förväntas starta runt $128,995.

Mercedes-Benz

Och Dietmar Exler, som har varit Mercedes-Benz VD sedan VD har meddelat att han kommer att avgå från sin position, efter att ha lett varumärket till tre på varandra följande lyxförsäljningstitlar. Vad detta betyder för Mercedes-Benz på kort eller lång sikt återstår att se.

Men oavsett bekräftade Mercedes-Benz sina planerade planer på att ha en 50 % elektrifierad lineup till 2030, med en utökad plan att ståta med ett koldioxidneutralt tillverknings- och driftsfotavtryck till 2039. En imponerande tidslinje, med tanke på att det motsvarar mindre än tre produktcykler .

Och det avslutar ungefär för veckans Automotive News. Som alltid, gå med oss ​​nästa vecka för fler intresserubriker och under tiden säg hej till din mamma för mig…

Leave a Comment